آموزش فرترن

چرا فرترن؟

با توجه به اینکه فرترن زبانی بسیار سریع می‏باشد، در بسیاری از نرم افزارهای مهندسی به عنوان زبان کد استفاده شده است. بسیاری از کدهای CFD بر اساس زبان قدرتمند فرترن نوشته شده اند. مطالعه کدها و همچنین توسعه دادن کدهای جدید مستلزم آشنایی با زبان برنامه نویسی فرترن می‏ باشد. گرچه کدهای آماده ای که در متلب و سایر نرم افزارها ارائه شده اند، کار دانشجویان را برای توسعه کد راحت تر کرده اند، ویژگی ها و توابع موجود در متلب باعث  عدم تسلط دانشجویان با روشهای عددی استفاده شده در کدهای پیشرفته می‏باشد، از این رو به دانشجویان بشدت توصیه می شود برای بهتر آموختن CFD و همچنین محاسبات عددی پیشرفته شروع به کد نویسی در زبان های مادر مانند فرترن و سی پلاس پلاس کنند. با همه این تفاسیر در دانشگاههای بزرگ دنیا برای آموزش دینامیک سیالات عددی و روشهای عددی پیشرفته از ترکیب همه زبانهای برنامه نویسی بالاخص فرترن ،سی پلاس پلاس ،متلب و پایتون  استفاده میکنند.

چه افرادی به فرترن نیاز دارند؟

زبان برنامه نویسی فرترن علاوه بر CFD در دیگر علوم مانند هواشناسی، فیزیک، شیمی و مواردی که با داده های بسیار عظیم سر و کار دارند بسیار پرکاربرد است. دانشجویان مهندسی مکانیک به عنوان پیش زمینه در دروس محاسبات عددی و  دینامیک سیالات محاسباتی (cfd) بایستی به زبان برنامه نویسی فرترن تسلط داشته باشند.

ویژگیهای این دوره؟

در اینجا در بخش  اول از دوره آموزش دینامیک سیالات محاسباتی، زبان برنامه نویسی فرترن از مقدماتی تا پیشرفته ارائه خدمت شما عزیزان ارائه شده است. آموزش متمرکز بر یادگیری دانشجویان و  همراه با مثال و کد می‏باشد. این آموزش در حدود بیست جلسه 50 دقیقه ای تهیه شده است و با دنبال کردن آن به مدت 20 روز می‏توانید بیشتر مهارتهای مورد نیاز برای کدنویسی روشهای عددی را فرا بگیرید. در همین پست پس از معرفی سرفصلهای هر بخش یک سری تمرین برای بهبود مهارتهای شما فراهم دیده شده است. دانش خود را از طریق این تمرین ها به کمال برسانید. جلسه اول برای شما عزیزان رایگان است و میتوانید از فرمت آموزش دیدن بفرمایید.

نرم افزارهای مورد نیاز

نرم افزارهای مورد نیاز کامپایلر های معروف فرترن مانند simply fortran، intel- visula fortran, pgi visual fortran و یا ftn95 (plato-silverfrost) میباشد. شما با هرکدام که راخت تر هستید می‏توانید از این آموزش استفاده نمایید با این حال در ویدئوها از simplyfortran استفاده شده و بهتر است برای این آموزش از این کامپایلر ساده و پرقدرت استفاده کنید. یک نسخه از این نرم افزار به همراه پلاتو در اینجا ارائه شده اند که میتوانید دانلود کرده و استفاده نمایید.

دوستانی که با لینوکس کار میکنند میتوانند پس از نصب کامپایلرهای مناسب از این آموزش استفاده کنند. در انتها یک در یک جلسه آموزش کدنویسی فرترن در لینوکس نیز اضافه می‏شود.


کامپایلر simplyfortran و silverfrost-ftn95 رو برای دانلود اضافه کردم

جلسه صفرم :

معرفی زبان فرترن و کامپایلر -رایگان


جلسه اول :

مفاهیم ضروری 1


جلسه دوم :

مفاهیم ضروری 2


جلسه سوم :

مفاهیم ضروری 3


جلسه چهارم :

مفاهیم ضروری 4


جلسه پنجم :

مفاهیم ضروری 5


جلسه ششم :

مفاهیم ضروری 6


جلسه هفتم :

ساختارهای تصمیم گیری پیشرفته در فرترن


جلسه هشتم :

ساختارهای تکرار پیشرفته  1 – تکرارهای معین


جلسه نهم :

ساختارهای تکرار پیشرفته  2 – تکرارهای نا معین


جلسه دهم :

زیر برنامه ها – توابع


جلسه یازدهم :

زیر برنامه ها – سابروتین ها و ماژولها


جلسه دوازدهم :

زیر برنامه ها – خواص آرگومانها


جلسه سیزدهم :

آرایه ها 1


جلسه چهاردهم :

آرایه ها 2


جلسه پانزدهم (ادامه جلسه چهاردهم):

آرایه ها 3


جلسه شانزدهم :

کنترل ورودیها و خروجیها 1


جلسه هفدهم :

کنترل ورودیها و خروجیها 2 


جلسه هجدهم :

کنترل ورودیها و خروجیها 3 


جلسه نوزدهم :

کنترل ورودیها و خروجیها 4 


جلسه بیستم :

کارکردن با کاراکترها 


جلسه بیست و یکم :

تایپ های مشتق شده 1 (derived types)


جلسه بیست و دوم :

تایپ های مشتق شده 2 (derived types)


جلسه بیست وسوم :

ساخت پایگاه داده در فرترن


جلسه بیست و چهارم :

جستجو در داده ها و متغیرهای اشاره گر 


جلسه بیست و پنجم :

تولید اعداد رندوم و کار با ماتریسها


جلسه بیست وششم :

ماتریسها


۴۹۷,۰۰۰ تومانAdd to cart

مطالعه بیشتر